Γαστριμαργικές προτάσεις

Στη Ροδόπη θα μείνετε ενθουσιασμένοι από τις γαστριμαργικές προκλήσεις που θα συναντήσετε. Στη πόλη της Κομοτηνής θα βρείτε παραδοσιακά ελληνικά εστιατόρια, εστιατόρια Ευρωπαϊκής κουζίνας gourmet, παραδοσιακές ταβέρνες, πιτσερίες, γεύσεις της ανατολής με γνήσια τουρκική κουζίνα, εξαιρετικές ψαροταβέρνες και πάσης φύσεως ελληνικά, ευρωπαϊκά και ανατολίτικα ταχυφαγεία.
Στη περιφέρεια θα βρείτε εξαιρετικό φαγητό στα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού όπως Αμαξάδες, Κοπτερό, Ίασμος, Πολύανθος, Σώστης,  Θάμνα, Δύμη, Καρυδιά, Πάνδροσσος, Γρατινή, Φιλλύρα, Αρριανά. Καλό φαγητό θα βρείτε ασφαλώς στις Σάπες, στη Μαρώνεια στο Ν.Σιδηροχώρι στους Υφαντές και στην Αίγειρο.
Στη παραθαλάσσια ζώνη φαγητό(φρέσκο ψάρι και όχι μόνο) θα βρείτε  στο Φανάρι, Ίμερο, Αλκυόνα, Κρυονέρι, Πλατανίτη και Άγιο Χαράλαμπο.
Η τοπική κουζίνα έχει σαφείς επιρροές από την ανατολή. Δοκιμάστε κρέατα από την ορεινή Ροδόπη, τζιγεροσαρμάδες, ψάρια από τα ιχθυοτροφεία της περιοχής (καταλληλότερη εποχή το φθινόπωρο), αλίπαστα, τουρσί, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικό κρασί, ούζο και τσίπουρο.
Η τοπική ζαχαροπλαστική είναι και αυτή επηρεασμένη από την ανατολή. Κυριαρχούν τα λουκουμοειδή, με κορυφαίο το σουτζούκ λουκούμ, και τα πάσης φύσεως σιροπιαστά.
Επίσης μη παραλείψετε να προμηθευτείτε στραγάλια, ξηρούς καρπούς και ελληνικό φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ.